Požari u Kaliforniji: Broj smrtno stradalih povećan na 50
Foto: CBS News

Požari u Kaliforniji: Broj smrtno stradalih povećan na 50

Zapadna američka savezna država Kalifornija suočena je s tri velika šumska požara koji su zahvatili cijele gradove u kojima je broj poginulih povećan na 50 osoba.

Lokalni zvaničnici saopštili su kako su posmrtni ostaci još šest izgorjelih osoba pronađeni na opožarenom području.

Više od 200 osoba i dalje se vode kao nestale u najsmrtonosnijem požaru u istoriji Kalifornije.

Najteže pogođeni gradovi su Paradajs i Malibu, a 5.600 vatrogasaca i dalje se bori protiv vatrene stihije.

Najmanje 9.200 objekata je u potpuno izgorjelo u požaru.

U požaru u Malibuu izgorjele su brojne vile poznatih ličnosti iz svijeta filma i muzike, kao što su Džerard Batler, Majli Sajrus, Skot Bajo, Giljermo del Toro, Kim Kardašian, Alisa Milano i Rann Vilson.

O razmjerama požara koji bukte na sjeveru i jugu Kalifornije ponajbolje svjedoči i fotografija koju je objavila američka agencija NASA, a riječ je o fotografiji snimljenoj iz svemira na kojoj se vide veliki oblaci dima iznad Kalifornije.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.