Demokrate nemaju dilemu da se za vrtić mora naći druga lokacija
Klub odbornika Demokrata OS Bar

Rješenje postoji, samo je potrebna dobra volja onih koji odlučuju

Demokrate nemaju dilemu da se za vrtić mora naći druga lokacija

Na jučerašnjem zasijedanju V sjednice SO Bar na dnevnom redu raspravljalo se o jednoj tački: Razmatranje građanske inicijative u vezi promjene lokacije za gradnju vrtića.

Klub odbornika Demokrata je u svom izlaganju nedvosmileno javno podržao ovu inicijativu, i to ne zbog bilo kakvih političkih poena, već isključivo zbog uvjerenja da je to jedino ispravno i u interesu grada i građana Bara.

"Zadnjih dana predstavnici vladajuće koalicije vršili su politički pritisak u javnosti kako bi se izazvao osjećaj krivice za one koji podrže inicijativu za izmjenu lokacije. Poruka nosilaca vlasti bila je da će građani biti krivi ukoliko Bar ne dobije vrtić u  narednih 5 ili više godina. Žao nam je što takav javni pritisak nije urađen i 2014. godine na kompaniju sina predsjednika Crne Gore, Blaža Đukanovića, da ne obara nekoliko puta tender i da zbog toga ovaj projekat, za koji se zalažu, bude usporen 3 godine. Ne želimo da vjerujemo da postupak koji bi zahtijevao promjenu lokacije u svim propratnim institucijalnim poslovima može potrajati toliko godina. Na onima koji su nosioci vlasti na lokalnom i državnom nivou je da to bude riješeno mnogo brže", izjavili su Demokrate u SO Bar.

Oni su istakli da plašiti javnost da će sredstva dobijena od Banke za razvoj Savjeta Evrope biti oduzeta Baru i data nekoj drugoj opštini je nešto što treba da bude još jedan argument za nametnuti strah u koji ne žele da vjeruju, jer do toga kako kažu neće doći. Dodajući, ako ima iskrene volje da se ova inicijativa usvoji sve se može riješiti i dogovoriti. Naravno, odgovornost i umješnost je na onima koji su na vlasti, poručili su iz Kluba  odbornika Demokrata

"Glasanje o ovoj inicijativi je odloženo za četvtak jer DPS nije imao stav. Ne po pitanju da li treba graditi na ovom mjestu, posjeći čemprese i srušiti amfiteatar, već isključivo od bojazni da li je građevinska dozvola i sadašnji DUP u skladu sa zakonom. Ovo implicira da u DPS-u pozdravljaju nastavak gradnje, ako je zakon ispoštovan, odnosno da neće podržati inicijativu građana", pojašnjavaju Demokrate.

Istakli su da Demokrate nemaju dilemu da se za vrtić mora naći druga lokacija. Kažu da se mora zaštititi Gimnazija i dvorište kao nedjeljiv prostor jer to je nešto što su ostavili naši roditelji, a što mi moramo sačuvati za generacije koje dolaze.

"Rješenje postoji, samo je potrebna dobra volja onih koji odlučuju. Zato, u četvrtak Demokrate će podići ruku ZA građansku inicijativu", poručili su iz Kluba odbornika Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.