Italija traga za državljaninom Srbije, sumnja se da čuva nakit vrijedan tri miliona dolara
Foto: MUP Republike Hrvatske / promo

Krađa u Duždevoj palati

Italija traga za državljaninom Srbije, sumnja se da čuva nakit vrijedan tri miliona dolara

Hrvatska i italijanska policija intenzivno tragaju za Draganom Mladenovićem, Srbinom za kog se sumnja da čuva nakit vrijedan tri miliona dolara koji je ukraden iz Duždeve palate u Veneciji.

Do sada su uhapšena četvorica Hrvata i jedan Srbin zbog sumnje da su kao članovi organizovane grupe "Pink panter" ukrali dragocjenosti.

Pravdi su privedeni Srbin Goran Petrović i Hrvati Vinko Tomić (za kog se sumnja da je organizator spektakularne pljačke), Vladimir Đurkin, Želimir Grbavac i Zvonko Grgić.

Nakit je ukraden 3. januara iz privatne kolekcije vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

9rPk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWTJJN01EQV8vYmI5MWJlNzIxMGVkNzYzZjIyMWRhNWEwZTY2NTkwNDcuanBlZ5GTAs0EsACBoTAB

Ipak, italijanski tužilac je izrazio sumnje da će uopšte pronaći ukradene dragocjenosti.

"Mnogo vremena je prošlo od krađe, a nade da se pronađe nakit nisu velike", kazao je venecijanski tužilac Bruno Čerči.

Zanimljivo je da su lopovi ostavili deset puta skuplju ogrlicu, a istražitelji pretpostavljaju da su time htjeli da onemoguće da se odmah nakon paljenja alarma uoči gdje je i šta je ukradeno.

Uz to, italijanska policija pretpostavlja da su lopovi imali pomagača insajdera, ženu zaposlenu u palati, koja je ostavila otvorenu vitirinu kako bi se alarm aktivirao što kasnije, a lopovi lakše došli do svog plijena.

jMok9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpZN01EQV8vMGRjNzAzMmQ0ZmU2MjNjMzc1MGYwYTljMTQwMmY0MGQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Žena za koju se sumnja da je pomogla pljačkašima je privedena i na saslušanju je, navode strani mediji.

Blic.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.