Brajović: Cetinje bilo stub i svod oko i ispod kojeg su se okupljali Crnogorci
Ivan Brajović

Čestitka povodom Dana Prijestonice

Brajović: Cetinje bilo stub i svod oko i ispod kojeg su se okupljali Crnogorci

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan prijestonice Cetinje – 13. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu.

„U crnogorskom trajanju i opstanku koji su često bili na ispitu, Cetinje je bilo stub i svod oko i ispod kojeg su se okupljali Crnogorci, boreći se za elementarnu slobodu i nezavisnost. Ta vjekovna borba i istrajnost, ali i diplomatska mudrost i međunarodna saradnja, koji su crnogorsku državu i identitet upisali u najslavnije istorijske čitanke na svijetu, uvijek su se začinjali i odgajali na Cetinju, a danas ih valorizujemo u evroatlantskim i evropskim integracijama", izjavio je predsjednik Skupšine.

Brajović kaže da Cetinje sa neprocjenjivom duhovnom, kulturnom i istorijskom baštinom, predstavlja izuzetan turistički i privredni izazov domaćim i stranim turistima i investitorima, što zahtijeva još bolju i intezivniju saradnju državne i lokalne uprave kako bi Prijestonica obezbjedila i zauzela  zasluženo mjesto na egzistencijalnoj, privrednoj i turističkoj mapi naše zemlje i šire.

"U to ime Vam čestitam Dan prijestonice Cetinje – 13. novembar", poručio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.