Simović i Bibić pobjednici atletske trke „Oslobođenje Cetinja”
18. Međunarodna atletska ulična trka „Oslobođenje Cetinja“

Ulicama Cetinja trčali su i osnovci

Simović i Bibić pobjednici atletske trke „Oslobođenje Cetinja”

Teodora Simović i Elzan Bibić pobjednici su 18. Međunarodne atletske ulične trke „Oslobođenje Cetinja“ koja je organizovana u susret Danu Prijestonice Cetinje.

Učesnici glavne trke, već tradicionalno, nastupili su na dionici dugoj četiri kilometra, a prošli su sljedećom trasom: Studentski trg – Njegoševa ulica - Ulica Jovana Tomaševića – Vladin dom - hotel „Grand“ Njegoševena ulica – Studentski trg.

U seniorskoj, muškoj konkurenciji poslije Bibića kroz cilj je prošao Miloš Dragović, dok je trećeplasirani Dragoljub Koprivica. U ženskoj konkurenciji srebno je osvojila prošlogodišnja pobjednica i naša olimpijka Slađana Perunović, a bronzanom medaljom se okitila Amra Terzić.

Juniori su se, u obije konkurencije, takmičili na dionici dugoj dva kilometra, a najbolji su bili Vlado Đurović, Dejan Ivić i Krsto Bogavac, a među juniorkama Magdalena Katana, Belma Ćuran i Kristina Stojković.

Najbrži među srednjoškolcima bili su Ilija Miljenović iz Srednje stručne škole, Dragan Marković iz Cetinjske gimnazije i Marko Perišić iz Srednje stručne škole, dok su trasu dužine jedan kilometer najbrže pretrčale učenice Milena Perišić, Jovana Abramović i Ivona Drašković iz Srednje stručne škole.

Ulicama Cetinja trčali su i osnovci, a prvi na cilj stigli su Jovan Radišić, Nikola Miljenović iz Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred” i Mirko Latković iz Osnovne škole „Njegoš”, odnosno Danijela Batrićević, Marija Jovićević i Anastasija Pajović iz OŠ „Njegoš”.

Goran Petrić je i ove godine odnio zlato u konkurenciji članova Vojske Crne Gore, dok je Velimir Ćorović najbrži veteran, a Marko Rajković rekreativac.

U trci na 150 metara učestvovala su djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović".

Najbolje plasirani crnogorski atletičari su Slađana Perunović i Miloš Dragović u kategoriji seniora, odnosno Sara Ratknić i Vlado Đurović među juniorima.

Današnji događaj otvorio je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Stanko Marković, koji je istakao da atletska trka iz godine u godinu ima sve bolja izdanja, te da na najbolji način promoviše Cetinje na domaćoj i regionalnoj sportskoj sceni.

„Kvalitet, masovnost i tradicija su epiteti koji je svrstavaju u krug najprepoznatljivijih sportskih smotri koja je i ove godine okupila domaće takmičare i atletičare iz zemalja regiona”, naglasio je Marković.

Generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore Milan Madžgalj kazao je da je trka na Cetinju okuplja veliki broj takmičara i Srbije, BiH, Albanije, Kosova, Hrvatske i Makedonije.

„U pitanju je jedna od najprestižnijih atletskih manifestacija u Crnoj Gori koja se nalazi u međunarodnom kalendaru Atletskog saveza i Evropske atletske federacije. Ova trka nastavak je divne tradicije jer je upravo na Cetinju 1883. godine održana prva atletska trka u čast dolaska bugarskog kralja Batenberga. Već 1925, 1926. i 1927. ovdje su održane prve atletske trke u Crnoj Gori po važećim pravilima”, podsjetio je Madžgalj.

Međunarodnu atletsku uličnu trku organizovala je Prijestonica Cetinje u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore, Atletskim klubom “Lovćen”, Vojskom Crne Gore i dječijim vrtićem „Zagorka Ivanović”.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je KUD „Njegoš“ i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.