Bijelo Polje: Srednjoškolke posle doručka završile u bolnici
JU Srednja stručna škola Bijelo Polje

Jele hranu iz obližnje picerije "Minut dva"

Bijelo Polje: Srednjoškolke posle doručka završile u bolnici

Tri učenice Srednje stručne škole u Bijelom Polju, primljene su danas u Opštu bolnicu Bijelo Polje zbog kako je saopšteno Kodexu, mogućih simptoma trovanja.

 U pitanju su dvije učenice starosti 16 i jedna 15 godina, a one su jutros na velikom školskom odmoru jele hranu iz obližnje picerije "Minut dva" u naselju Pruška, smještene preko puta pomenute škole.

Učenice su se odmah po konzumiranju pice osjetile tegobe te su njihovi škloski drugovi upozorili i zaposlene u samoj piceriji.

Kako je za naš portal saopšteno iz bjelopoljske bolnice, učenice su primljene sa određenim stomačnim tegobama i zadržane na Infektivnom odjeljenju.

"Ispitivanja su u toku i sve analize će biti urađene kako bi se utvrdili tačni uzroci tegoba na koje su se požalili pacijentkinje", saopšteno je Kodexu iz te zdravstvene ustanove.

Vlasnik picerije "Minut dva" Hakija Čoković za portal Kodex je kazao da je upoznat sa ovim slučajem.

"Danas je u našoj piceriji jelo oko 250 đaka i nije imalo pritužbi, ali ne isključujem mogućnost da su tegobe učenica posljedica konzumiranja naših jela ", kazao je Čoković.

On je istakao da svakodnevno nabavljajuju svježe namirnice i da vode računa o higijeni, svjesni da su đaci njihovi najčešći gosti.

"U prvom redu vodimo računa o higijenskim uslovima, ipak ću insistirati da inspekcija utvrdi precizno kvalitet i stanje namirnica koje koristimo, ali i provjere samo stanje objekta", kazao je Čoković u izjavi za Kodex.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.