Milo Đukanović

Đukanović uputio čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice

"Luča slobode i neprolaznog patriotizma gorjela je u Prijestonici i u najtežim vremenima"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima, svim građanima Prijestonice Cetinje i učesnicima svečane sjednice.

Đukanović je kazao da je Cetinje oduvijek predstavljalo, ne samo kulturno-istorijski, već i društveno-politički centar života Crne Gore.

"Na Cetinju se i stvarala i čuvala država, a luča slobode i neprolaznog patriotizma gorjela je u Prijestonici i u najtežim vremenima. Naša bogata istorija ispisivala se na Cetinju. Sa njega se kretalo u pobjede, kojima se utirao put, slobodan sam da tvrdim, modernoj državi u kakvoj živimo.

Danas, kada smo obnovili nezavisnost, postali članica NATO saveza i korak smo do članstva u EU, možemo posvećeno raditi na daljem svestranom razvoju Cetinja, kako bi se valorizovali resursi, podstakao njegov održivi razvoj i vratio mu se stari sjaj, kakav svakako zaslužuje jedna Prijestonica.

Uvjeravam vas da ću za vrijeme svog mandata Predsjednika Crne Gore, u okviru svojih Ustavom propisanih nadležnosti, ali i kao Predsjednik Senata Prijestonice, učiniti krajnje napore kako bismo zajedno došli do realizacije postavljenih nam ciljeva", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.