Šef istraživačkog tima otkrio poslednje riječi likvidiranog novinara
Džamal Kašogi

"Gušim se"

Šef istraživačkog tima otkrio poslednje riječi likvidiranog novinara

Šef turskog istraživačkog tima Nazif Kerman otkrio je poslednje riječi ubijenog novinara Džamala Kašogija.

Kerman je naveo da je američki novinar saudijskog porijekla rekao da se guši i tražio da mu se skine kesa sa glave jer je klaustrofobičan.

"Saudijski novinar ugušen je plastičnom kesom navučenom preko njegove glave", rekao je Kerman za Al Džaziru, pozivajući se na audiosnimak iz saudijskog konzulata u Istanbulu gdje je ubijen novinar. 

Kerman je dodao da je ubistvo trajalo oko sedam minuta, prema snimku, te da je saudijski tim ubica prekrio pod kesama prije nego što je raskomadao Kašogijevo tijelo. 

To je, kako je rekao, trajalo 15 minuta, a sve je vodio Salah el Tubajgi, forenzičar u saudijskim snagama. 

Izvori Al Džazire navode da su u rezidenciji generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu pronađeni tragovi kisjeline i drugih hemikalija kojima su uništeni Kašogijevi posmrtni ostaci. 

Turski list Sabah objavio je u subotu da su ubice ostatke Kašogijevog tijela bacili u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kisjelini. 

Ispitivanjem uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu otkriveni su tragovi kisjeline.

Kašogi je ubijen 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, nakon što je došao u njega radi dobijanja dozvole za brak.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.