Vučić: Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina
Aleksandar Vučić

"Ni blizu nije izraz odnosa snaga"

Vučić: Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina

Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je, povodom rasporeda sjedenja lidera zemalja u Parizu, da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga.

Na pitanje novinara kako komentariše da su neki lideri regiona bili među najmoćnijom petoricom svijeta na svečanosti, primijetio je da je Hašim Tači imao najbolju poziciju od svih iz regiona.

"Predsjednica Hrvatske da je stajala tamo, mogao bih da razumijem, jer to ima veze sa azbučnim redom. Nekog smisla je moglo da bude iako su se iskazali u Prvom svjetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj....", rekao je Vučić. 

Srpski predsjednik je ocijenio da to "ni blizu nije izraz odnosa snaga", te objasnio "Doći će predsjednik Francuske Emanuel Makron u Beograd, a sumnjam da će ići u Prištinu. Predsjednik Rusije će doći u Beograd, a teško da će ikada ići u Prištinu. Angela Merkel ponovo će doći u Beograd, a nisam siguran da će u isto vrijeme doći u Prištinu. Pogledajte nivoe investicija i sve drugo“, objasnio je Vučić. 

„Kod mene su bili predstavnici Letonije. Ali, da pravim tamo skandal nije bilo ni mjesta niti ima smisla. Imali smo važne i dobre razgovore, obavili dobar posao za našu zemlju", kazao je Vučić dodajući da sumnja šta se desilo, ali da ne želi da to javno govori.

Ta njegova sumnja, kako kaže, bez ikakve greške bi pogodila šta se stvarno dogodilo.

„Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina, sa kojim se rukovao. Iza leđa je Putinu došao Tači i pružio ruku, a tek kada je šef ruske države shvato ko je taj čovjek okrenuo se drugima“, objasnio je Vučić. 

„Ili ćete da budete dio svijeta ili ćete sami da se isključite, ja da isključim Srbiju zbog njihovih grešaka i naših slabosti u prošlosti ne mogu i neću. Moram da se ponašam dostojanstveno, držim do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavljam ih na najbolji mogući način“, poručio je predsjednik Srbije. 

Vučić je rekao da predsjedniku Makronu želi dobru posjetu Srbiji i pozvao građane da ga dočekaju na najbolji mogući način i pokažu srpsko gostoprimstvo.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.