25 mrtvih u požarima u Kaliforniji, na jednoj farmi stradala 52 konja (VIDEO)
Foto:Twiter

Vatrena stiija uništva sve pred sobom

25 mrtvih u požarima u Kaliforniji, na jednoj farmi stradala 52 konja (VIDEO)

Broj žrtava u Kaliforniji porastao je na 25, nakon što je pronađeno još 14 tijela u gradu Paradajz na sjeveru te američke države, saopštili su zvaničnici.

U tom gradu ima i najviše žrtava - 23, dok su još dvije osobe pronađene blizu Malibua, prenosi BBC.

U prosjeku oko 250.000 osoba je primorano da napusti svoje domove kako bi izbjegli vatru. 

Vatra je izbila u četvrtak, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci nemoćni da je spriječe da uništi grad Paradajz. 

Za gašenje požara angažovano je 3.200 vatrogasaca, od kojih je troje povrijeđeno.

Vlasti procjenjuju da će biti potrebno tri nedelje da se savlada vatra.

"Obim razaranja koji smo vidjeli je zaista nevjerovatan i zbog toga se lomi srce", rekao je Mark Gilarduči, iz kancelarije za hitnu službu guvernera Kalifornije.


Američki predsjednik Donald Tramp za požar je okrivio sektor za upravljanje šumama zbog loše organizacije. 

Osim u Paradajzu, požari bukte i u Malibuu, i od petka kada su izbili udvostručili su se. 

Mnoge kuće su izgorjele, a među stanovnicima koji su evakuisani su i brojne javne ličnosti, poput Kim kardašijan, Orlando Bluma, Martina Šina koga su spasioci pronašli na plaži. 

Od četvrtka ujutru kada su požari izbili, više od 6.700 građevina, uglavnom kuća, uništeno je u požaru nazvanom "Kamp fajer", koji važi za najrazorniji ikad zabilježen u Kaliforniji.

KalifornijaFoto:Tanjug/AP

U požaru, koji je zahvatio 28.000 hektara, stradale su i životinje - na jednoj farmi stradala su 52 konja. 

DrrVnL8WsAAoZOy

Foto:Twiter

Meteorolozi su upozorili da loši vremenski uslovi mogu da se nastave i sledeće nedelje, ali vatrogasne službe se nadaju da će uspjeti da obuzdaju vatru

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.