Rumunija: Ministar za evropska pitanja podnio ostavku
Viktor Negresku

Pred početak predsjedavanja EU

Rumunija: Ministar za evropska pitanja podnio ostavku

Rumunski ministar za evropska pitanja Viktor Negresku podnio je ostavku manje od dva mjeseca pred početak rumunskog predsjedavanja Evropskoj uniji, od 1. januara 2019.

Ministar finansija Eugen Teodorovici kazao je da je ministar za evropske poslove Negresku podnio ostavku u petak, prenosi agencija Anadolija.

Izjavu Teodorovicija objavila je državna novinska agencija u subotu, dodavši da ministar nije želio davati dodatna objašnjenja.

Ministar za evropske fondove Rovana Plumb takođe je potvrdila ostavku.

Plumb je rekla da članovi stranke, koja predvodi koalicionu Vladu Rumunije,  nijesu zadovoljni učinkom Negreskua po pitanju izgradnje dobrih odnosa sa izvršnom vlasti EU. 

Negresku se smatra umjerenim političarem Socijaldemokratske partije.

EU i Sjedinjene Američke Države kritikovale su reformu pravosuđa ocijenivši je kao pokušaj podrivanja borbe protiv korupcije u Rumuniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.