Grčka: U sudaru kombija s migrantima poginuo četvorogodišnji dječak, 27 povrijeđeno
Foto: EPA

Među povrijeđenim dva krijumčara

Grčka: U sudaru kombija s migrantima poginuo četvorogodišnji dječak, 27 povrijeđeno

Jedan četvorogodišnji dječak, Iračanin je poginuo, a 27 osoba je povrijeđeno kada se kombi koji je prevozio migrante sudario s kamionom u sjevernoj Grčkoj, saopštila je danas grčka policija.

Policija je navela da su među povrijeđenim dva krijumčara, uključujući 24-orogodišnjeg iračkog vozača.

Nesreća se dogodila kasno sinoć oko 80 kilometara istočno od Soluna.

Kombi s bugarskim tablicama nije stao na policijskom kontrolnom punktu i vozač je velikom brzinom izletio s autoputa i sudario se s kamionom.

Grčki vozač kamiona nije povrijeđen.

Migranti su iz Iraka, Somalije i Bangladeša, a među povrijeđenima ima maloljetnih, od kojih je dvoje teško, navela je policija.

Grčka policija javila je danas i da su uhapsili dva pakistanska migranta, krijumčara, koji djeluju iz Turske.

Oni su uhvatili dvojicu osumnjičenih krijumčara, starih 23 i 26 godina juče dok su prevozili devet migranata iz Pakistana i jednog iz Bangladeša preko rijeke koja dijeli Grčku i Tursku.

Uhapšeni su u trenutku kada su pristali svojim malim čamcem na grčku stranu rijeke.

S druge strane rijeke oko 80 migranata čekalo je da bude prevezeno istim tim čamcem.

Policija je saopštila danas da su krijumčari djelovali iz Turske i da nijesu poznati policiji od ranije.

Grčko-Turska granica je dosta korišćen put za krijumčare. Kada pređu rijeku migranti se stavljaju u automobile i kombije i prevoze do Soluna, Atine, ili do neke druge zemlje.

Bande krijumčara naplaćuju visoku cijenu da natrpaju migrante u mala vozila na granici s Turskom i prevezu ih u Solun, i često se događaju nesreće.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.