Tači poručio: Nema podjele Kosova niti Republike Srpske na Kosovu
Hasim Tači

Tači poručio: Nema podjele Kosova niti Republike Srpske na Kosovu

Predsjednik Kosova Hašim Tači je danas u Parizu izjavio da kao rezultat razgovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije neće doći do podjele Kosova niti će se formirati Republika Srpska.

"Neće biti podjele, niti asocijacije sa izvršnim ovlašćenjima što podrazumijeva stvaranje Republike Srpske na Kosovu", kazao je Tači u Parizu gdje boravi na poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona i učestvuje na proslavi sto godina od završetka Prvog svjetskog rata, prenosi Beta.
 
On je na konferenciji za medije sa Kosova rekao da je Kosovo počastvovano što je njen predsjednik pozvan na ovu manifestaciju ocjenjujući da je to još jedna afirmacija, poštovanje i podrška državnosti Kosova.

Tači je ocijenio da rezultat dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da bude potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma.

"Prva tačka sporazuma će uključiti međusobno priznanje Kosova i Srbije", kazao je on.

Prema njemu, Kosovo ima tri cilja  koja želi da postigne dijalogom sa Srbijom i to su međusobno priznanje, zamjena rezolucije 1244 i učlanjenje Kosova u UN.

Tači podvlači da bez međusobnog priznanja ne može biti ni normalizacije odnosa.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.