Tijelo Kašogija pretvoreno u tečnost i izliveno u kanalizaciju?
Džemal Kašogi

Tvrdnje turskih medija

Tijelo Kašogija pretvoreno u tečnost i izliveno u kanalizaciju?

Ubice novinara Džamala Kašogija su njegove posmrtne ostatke bacili u kanalizaciju, pošto su prethodno njegovo tijelo uništili kiselinom, prenio je turski Sabah.

Provladin dnevnik, ne navodeći izvore, naveo je da je ispitivanje uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu omogućilo otkrivanje tragova kiseline.

“Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara, koji je kritikovao saudijsku vlast, rastopljeno u kiselini, a kada je pretvoreno u tečnost izliveno je u kanalizaciju“, piše Sabah.

Iako su prvobitno saudijske vlasti negirale ubistvo novinara u prostorijama saudijskog konzulata u Istanbulu, kasnije je objavljeno da se to dogodilo u operaciji koju zvanični Rijad nije odobrio.

Saudijski, ipak, i dalje ne otkrivaju gdje je tijelo ubijenog novinara, posle čega su se pojavile spekulacije da je ono uništeno.

Jedini zvanični podatak iznijelo je tursko tužilaštvo, koje je potvrdilo da je Kašogi ubijen čim je ušao u konzulat i da je potom njegovo tijelo raskomadano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.