Pritvorenik prijetio advokatu Piperoviću silovanjem unuke
Zoran Piperović

Pritvorenik prijetio advokatu Piperoviću silovanjem unuke

Advokat Zoran Piperović saslušan je juče u Osnovnom državnom tužilaštvu na okolnosti prijetnji koje je dobio od pritvorenika Božidar Filipovića.

Piperović je iskaz dao pred tužiocem Rominom Vlahović. On je za „Dan” kazao da je tužiocu potvrdio da je od kolege Damira Lekića i još jednog advokata, čije ime je saopštili tužilaštvu, saznao da je njegov bivši klijent na monstruozan način zaprijetio njemu i njegovoj porodici.

Piperović je odbacio kao netačne Filipovićeve tvrdnje da su mu on i Lekić uzeli 3.000 eura. Prijetio je da će ubiti mene i mog sina, da će mi silovati unuku, da će nam baciti bombu na kuću.

“Prijetnje je ponovio i kasnije u Osnovnom sudu u Kotoru”, rekao je Piperović.

On je dodao da dugo poznaje Filipovića i da su bili u korektnim odnosima do privođenja tog Budvanina u Osnovno državno tužilattvo u Kotoru. Piperović je u tužilaštvu kazao da je upravo zato kolegu Lekića probudio u kasnim satima kako bi otišao nato saslušanje.

Kako je ispričao, tužioca koji je postupao u tom predmetu zamolio je da sačeka advokata Lekića, koji je u tužilaštvo stigao u 3 sata iza ponoći, a sve kako bi pomogli Filipoviću. Filipović je u Osnovnom sudu u Kotoru javno optužio Piperovića i Lekića da su mu uzeli 3.000 eura.

“Nevjerovatno je da neko može toliko da laže. To mu je bio način da nam zahvali za to što smo uradili. Upravo on najbolje zna da je sve izmislio. Nikakve pare mu nijesmo uzeli. Tužiocu sam rekao da sam najviše zabrinut i uplašen za svoju porodicu jer šta možeš nekome da uradiš da bi zaprijetio da će silovati dijete od dvije godine”, kazao je Piperović za „Dan”.

Izjavu u tužilaštvu juče je dao i advokat Lekić.

“Tužiocu sam detaljno objasnio šta se desilo kritičnom prilikom i kako sam postupao prilikom posjeta pritvorenim licima, kao i koje prijetnje je Filipović uputio kolegi Piperoviću i meni. Rekao sam da nam je prijetnje uputio i u Osnovnom sudu u Kotoru, a da sam to saznao od advokata koji su u tom predmetu branili druge okrivljene”, rekao je Lekić za „Dan”.

Filipović se nalazi u pritvoru od avgusta ove godine, kada ga je budvanska policija uhapsila zbog sumnje da je pištoljem prijetio osoblju i gostima jednog kafića u Petrovcu. Tada su slobode lišeni i Igor Vukotić (26) i Enisa Šuntić (23), koji su osumnjičeni da su nakon toga sakrili pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela.

Policija je tada saopštila da su pronašli pištolj, te da su sve tri osobe privedene tužiocu, a da im je sudija za istragu potom odredio pritvor od 30 dana. Od tada se Filipović nalazi u istražnom zatvoru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.