Makron želi evropsku vojsku za odbranu od SAD, Tramp uvrijeđen
Donald Tramp

Makron želi evropsku vojsku za odbranu od SAD, Tramp uvrijeđen

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je kao "veoma uvredljiv" predlog predsjednika Francuske Emanuela Makrona da Evropa treba da gradi sopstvenu vojsku kako bi se zaštitila od SAD, Kine i Rusije.

"To je veoma uvredljivo, ali možda bi Evropa prvo trebalo da plati svoj pravedni udio u NATO-u, koji SAD u velikoj mjeri subvencionišu", napisao je sinoć Tramp na svom nalogu na Tviteru, po dolasku u Francusku gdje treba da se sastane s francuskim kolegom tokom obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Makron je u utorak izjavio da je Evropi potrebna "prava vojska" kako bi se manje oslanjala na SAD kad je riječ o odbrani. 

"Moramo se zaštititi od Kine, Rusije i čak Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Makron francuskom radiju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.