Makedonija produžila vanredno stanje do jula 2019.

Makedonija produžila vanredno stanje do jula 2019.

Makedonija je produžila vanredno stanje na svojim južnim i sjevernim granicama do jula 2019. kako bi se smanjio broj migranata koji ilegalno prelaze granicu.

Sobranje je usvojilo mjeru koja se odnosi na granice Makedonije sa Grčkom i Srbijom zbog povećanog priliva migranata, prenosi AP.

Prema podacima makedonske policije, u prvoj polovini 2018. godine registrovano je više od 6.600 ilegalnih prelazaka granice. 

Policijski timovi iz nekoliko zemalja EU pomažu makedonskim kolegama u graničnim patrolama. 

Makedonija je uvela vanredno stanje na svojim granicama u avgustu 2015. nakon što je više desetina hiljada migranata ilegalno ušlo u tu zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.