Doktorka preporučuje: Dame, prestanite da koristite kreme za lice!
Ilustracija

Doktorka preporučuje: Dame, prestanite da koristite kreme za lice!

Doktorka Sobi Ali upozorava žene širom svijeta o pogrešnom načinu njegovanja kože lica.

Doktorka iz centra „Edinburgh's Medical & Cosmetic“ otkrila je da kreme koje koristimo svakodnevno kako bismo hidrirali kožu lica mogu da nam donesu više štete nego koristi. 

Ne samo što vremenom koža postaje zavisna od krema i vještačkog hidriranja nego to može da izazove ubrzano pojavljivanje bora, akni i pigmentacije. 

"To je jedan začarni krug koji može da napravi veliku štetu našoj koži“, tvrdi ona. 

"Kada nanesete kremu na lice i tako je vještački hidrirate, dublji slojevi kože detektuju vlažnost i isključuju svoje prirodne mehanizme hidratacije. Ovo vodi do pravog sušenja kože i zavisnosti od hidrirajućih kozmetičkih proizvoda“, objašnjava doktorka. 

"Što više kremama hidrirate kožu ona će iznutra biti sve suvlja, a sve ovo vodi trajnim problelima sa kožom lica. Savjetujem svojim pacijentkinjama da prestanu da koriste kreme. Potrebno je samo tri nedjelje da se probudi uspavani mehanizam hidratacije kože lica“, dodaje ona. 

Šta onda koristiti tokom zime za njegu lica? 

"Serumi bogati vitaminom C će odlično obnoviti vašu kožu. Vitamin C je odličan antioksidant koji osnažuje i jača kožu“, otkrila je dr Sobi za Dejli mejl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.