Kongres liberala Evrope u Madridu, Popović predvodi LPCG
Foto:LP

Kongres liberala Evrope u Madridu, Popović predvodi LPCG

Kongres ALDE saveza liberala Evrope u Madridu okupiće preko 1.000 učesnika svih država, premijere, predsjednike, ministre država Evrope, evropske komesare i poslanike, lidere liberalnih partija. Delegaciju Liberalne partije predvodi predsjednik Andrija Popović sa potpredsjednicom Dubravkom Vujičić, saopšteno je iz ove partije.

Na Kongresu će evropski liberali usvojiti nove programske smjernice i manifesto za predstojeće izbore u Evropi.

Na otvaranju Kogresa govoriće predsjednik saveza liberala Hans van Balen, šef poslaničke grupe u EP Gi Verhofštad kao i premijeri Belgije Šarl Mišel, Danske Lars Rasmusen, Slovenije Marjan Šarec i drugi. Oni će diskutovati o budućnosti Evrope, slobodne trgovine i tržišta, lažnih vijesti i jačanju demokratije i slobode.

"Predsjednik crnogorskih liberala susrešće se sa svojim evropskim i svjetskim kolegama, liderima saveza liberala Evrope ali i šefovima Liberalne Internacionale Julijem Minovesom, LIBSEEN Romanom Jakičem i drugim liderima liberalne porodice.

Kongres će biti prilika za mnoge bilateralne susrete od značaja za Crnu Goru i dalju evropsku perspektivu i integracije naše države", saopšteno je iz LP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.