Bacila dijete u rijeku: U Višem sudu u Bijelom Polju počelo suđenje Edini Kastrati iz Plava
Zgrada Višeg i Osnovnog suda u BP

Zatvoreno za javnost

Bacila dijete u rijeku: U Višem sudu u Bijelom Polju počelo suđenje Edini Kastrati iz Plava

Suđenje Edini Kastrati (18) iz Plava, po optužnici Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju koja je tereti za teško ubistvo, počelo je u petak u Višem sudu u Bijelom Polju pred krivičnim većem sudije Milovana Spasovića.

On je prihvatio zahtev branioca optužene, advokata Milovana Nišavića, da pretres bude zatvoren za javnost, čemu se nije protivio ni zastupnik optužnice viši državni tužilac Hasan Lukač, pišu Novosti.

Prema navodima optužnice, Kastrati je 29.juna ove godine muško dijete staro četiri mjeseca bacila u Đuričku rijeku, nedaleko od Plava. U koritu rijeke dijete je pronađeno posle par dana od otkrivanja zločina i njenog hapšenja.

5b3c6b2fbdd440859a8d5db40a0a0a67edinakastratipreview

Edina Kastrati

Na saslušanju pred tužiocem i sudijom za istragu ona je priznala krivično djelo za koje je osumnjičena, pričajući o lošim odnosima sa nevjenčanim suprugom, koji ju je navodno tukao uz pogrdne riječi.

- Nisam više mogla da živim sa njim na takav način, stalno maltertirana, zbog čega sam odlučila da ovo uradim. Dok je sin spavao, sinulo mi je da ga bacim u rijeku-kazala je Edina, iskazujući kajanje zbog zločina.

Ona je majka još jednog djeteta koje ima gotovo dvije godine.

Prema nalazu sudskog vještaka neuropsihijatrijske struke, Kastrati je u momentu izvršenja krivičnog djela bila u uračunljivom stanju i svjesna svojih postupaka i zabranjenosti djela.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.