Mektić: Nema
ilustracija

Demantovao da BIH priprema spisak nepoželjnih osoba iz Srbije

Mektić: Nema "crne liste", najobičnija glupost i izmišljotina

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić demantovao je navode o postojanju crne liste nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Mektić je kazao da je to "najobičnija izmišljotina, smišljena u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj", prenio je Klix.ba.

"To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost", ocijenio je on. 

"Večernje novosti" objavile su da posle Crne Gore "I Sarajevo sprema crnu listu Srba" kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Na toj listri, kako piše list u izdanju od petka, mogli bi da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

"Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi" Milomir Marić i predsednika pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski. 

Novosti podsjećaju da je Mektić nedavno potvrdio da "postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi", ali da je odbio da to nazove "crnom listom", jer "BiH nije SAD da pravi crne liste". 

"Novosti" navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovodjen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.