Ivančević: Ozbiljan atak na državu Crnu Goru, vlast da ne bude nijemi posmatrač
Dragan Ivančević

Reakcija na naciuonalističke poruke mržnje

Ivančević: Ozbiljan atak na državu Crnu Goru, vlast da ne bude nijemi posmatrač

Sasvim očekivano i predvidljivo, skupovi kojima se proslavlja stogodišnjica Podgoričke skupštine i sramno satiranje sopstvene države, pretvaraju se u izlive nacionalističke mržnje prema državi Crnoj Gori i svemu što je crnogorsko. Sadržaj izrečenih poruka na ovim skupovima ledi krv u žilama svakog razumnog i lojalnog građanina ove zemlje, a predstavnici vlasti u našoj državi ćute, saopštio je član Političkog savjeta Crnogorske Dragan Ivančević.

Ivančević je dodao da je teško shvatiti i prihvatiti da nosioci vlasti u našoj državi ćute na otvorene i jasne poruke kojima se afirmišu odluke sramne Podgoričke skupštine i najavljuje njeno novo urnisanje u budućnosti. 

Ako neko kaže: „Gore glavu srpski narode, prošli su svi okupatori, pa će i ovi. Ničija nije gorjela do zore“, a vlast na to ostaje ravnodušna i nijema, Ivančević dodaje da glasno i jasno iz Crnogorske poručuju da njeno takvo ponašanje vrijeđa dostojanstvo svakog razumnog građanina koji ovu zemlju osjeća svojom.

"Ako je sve ovo bilo predvidljivo i očekivano i ako dobro znamo da se nijedan javni skup ne može održati bez prethodno dobijene dozvole Uprave policije, ne možemo a da se ne zabrinemo u kakvoj to državi i društvu živimo.  Ako vlast i njeni organi tolerišu ovakvo sramno buđenje duhova prošlosti, ovakav govor mržnje i otvorene prijetnje budućih satiranja Crne Gore,  moramo se zapitati i zabrinuti kuda to ide Crna Gora", ojašnjava Ivančević.

"Znaju dobro nosioci vlasti ko stoji iza ove sramne organizacije i organizaciono i finansijski i znaju dobro da ovo nije naivno politikanstvo, već ozbiljan atak na državu Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Znaju oni dobro da sadržaj izrečenih poruka podliježe ne samo društvenoj kritici, nego ozbiljnoj sumnji u krivično djelo, pa nam ostaje da vidimo, na koji način će se baviti posljedicama ovakvih nepočinstava", istakao je Ivančević.

"Otvoreno pozivamo vlast u Crnoj Gori da ne bude nijemi posmatrač, prije svega zbog svih nas koji ovu državu volimo iznad svega i jer rezervne domovine nemamo. Ne smije se više ćutati, koliko god sve ovo i odgovaralo aktuelnoj vlasti radi sigurnog opstanka u budućnosti jer  siguran opstanak obezbijeđen na strahu svojih podanika nije garancija svijetle budućnosti ove zemlje. I na kraju otvoreno poručujemo da je reakcija države na ovakve nacionalističke poruke mržnje i prijetnje neophodna, jer društva i narodi koji nijesu izvukli pouke iz svoje istorije, dozvoljavaju da im se takva istorijska dešavanja vrate kao bumerang u svojim najgorim oblicima", poručio je Ivančević

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.