Novinaru CNN-a zabranjen ulazak u Bijelu kuću nakon svađe sa Trampom
Bijela kuća

Novinaru CNN-a zabranjen ulazak u Bijelu kuću nakon svađe sa Trampom

Bijela kuća je u srijedu do daljnjeg ukinula novinarsku akreditaciju Džimu Akosti, izvještaču CNN-a, nakon verbalnog sukoba sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom tokom konferencije za novinare.

Reagovalo je Udruženje dopisnika iz Bijele kuće koje je pozvalo na promjenu odluke o zabrani za Akostu.

Iz udruženja naglašavaju da je akreditacija izdata od Vlade iskorištena kao sredstvo za kažnjavanje novinara, prenosi AA.

Iz Akostine kuće kazali su da je potez Bijele kuće “odmazda“ za izazovna pitanja koja postavlja predsjedniku.

Trampov sekretar za odnose sa medijima Sara Sanders optužila je Akostu da je stavio ruke na stažistkinju Bijele kuće kada je pokušala da mu uzme mikrofon dok je govorio. Akosta i CNN, pak, tvrde da to nije istina.

Tramp i novinar CNN-a ušli su u verbalni sukob, kada je Akosta postavio pitanje vezano za migrantski karavan koji se uputio na južnu granicu Sjedinjenih Američkih Država.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.