Nekada namjoćniji hrvatski privrednik noć proveo u zatvoru
Todorić, foto:N1

Todorić izručen Hrvatskoj

Nekada namjoćniji hrvatski privrednik noć proveo u zatvoru

Osnivač koncerna Agrokor Ivica Todorić, nekada najmočniji hrvatski privrednik, sletio je u pratnji policajaca u civilu avionom iz Londona na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman odakle je dalje propraćen u istražni zatvor u Remetincu.

Visoki sud u Londonu odbio je žalbu advokata Ivice Todorića te hrvatskog državljanina, osnivača koncerna Agrokor kojega hrvatsko pravosuđe tereti za malverzacije "teške" 1,1 milijardu kuna (150 miliona eura) te tačno godinu dana nakon njegovog hapšenja u Londonu izručilo Todorića po evopskom nalogu za hapšenje koji je raspisala Hrvatska.

Tužilaštvo je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući "Baker Tilly" koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. 

Ivica Todorić sletio je juče redovnom linijom iz Londona na zagrebački aerodrom, odakle je u pratnji policijskog osiguranja odvezen prema istražnom zatvoru u Remetincu gdje će Todorić čekati prvo ročište koje bi moglo uslijediti nakon što njegovi advokati ulože žalbu te zatraže privremeno puštanje iz pritvora.

Očekuje se kako će već danas Ivica Todorić, nakon što mu se iznesu optužbe, biti saslušan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.