U pojasu vezanom oko struka suvozača pronašli čak 140.000 eura
Dio novca zaplijenjenog na Gradini

Na Gradini otkrivene neprijavljene devize u iznosu od 170.000 eura

U pojasu vezanom oko struka suvozača pronašli čak 140.000 eura

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na prelazu Gradina na granici između Srbije i Bugarske u tri navrata spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od skoro 170.000 eura, saopštila je Uprava carina Srbije.

Jedan devizni prekršaj otkriven je juče kada je na red za redovnu carinsku kontrolu pri izlasku iz zemlje pristigao ''mercedes'' njemačkih registarskih oznaka kojim je putovao 41. godišnji turski državljanin sa još jednim sunarodnikom.

Iako su izjavili da kod sebe imaju 10.000 eura, detaljnim pregledom utvrđeno je da se u pojasu vezanom oko struka suvozača nalazi čak 140.000 eura, koji nisu prijavljeni.

Kod vozača je pronađeno 9.000 eura, te je od ukupne sume od 149.000 eura, putnicima vraćen iznos od po 10.000 eura što je dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja, dok je 129.000 eura privremeno zadržano.

25000neprijavljenihevraunaslonuzarukuGradina06112018Foto:Uprava carina Srbije

Tom prekršaju prethodio je sličan scenario na istom prelazu kada je spriječen još jedan pokušaj prenosa neprijavljenih deviza.

Kuriozitet je da su prekršioci iste nacionalnosti i godišta kao i putnici zatečeni u prethodnom prekršaju, kao i da su obojica izjavila da imaju da prijave samo 10.000 eura.

Carinici su detaljnim pregledom "bmw-u" francuskih registarskih oznaka u torbici koja se nalazila u naslonu za ruku između prednjih sjedišta otkrili 35.000 eura, od kojih im je vraćeno po 10.000 eura.

Poslednji devizni prekršaj otkriven je u kasnim večernjim satima kada je u "bmw-u" bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovao 31-godišnji državljanin Bugarske, zadržano 7.000 eura koji su prelazili dozvoljeni limit, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Rts

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.