Bošković: Vojska Crne Gore želi da se stacionira u Andrijevici
Predrag Bošković

Kasarna na prostoru od oko 40 hiljada kvadrata

Bošković: Vojska Crne Gore želi da se stacionira u Andrijevici

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić obišli su danas novu kasarnu u Andrijevici koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.

Čelnici Opštine izrazili su svoju apsolutnu spremnost da se izađe u susret potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Riječ je o prostoru od oko 40 hiljada kvadrata u andrijevačkom naselju Prljanija, navodi se u saopštenju.

4575553322987217170286174086217531633696768n
  
"Kasarna u Andrijevici značajna ne samo za tu opštinu, već za cijelu državu, s obzirom da VCG na ovaj način širi svoju mrežu i pozicionira se u mjestima gdje ima dugu tradiciju", kažao je Bošković. 

On je istakao da se, kada je riječ o vojnoj kasarni, ne govori samo o pripadnicima Vojske koji će u njoj raditi, već o potencijalima koje ona nosi na planu kompletnog razvoja grada. 

4576901622987216536952905243216381838622720n

Podsjećajući da je u tom gradu nekada bila komanda graničnog bataljona, Bošković je naglasio i da država Crna Gora mora da zadovolji standarde kao nova članica NATO, te da je Andrijevica percipirana kao najoptimalnije rješenje za gradnju kasarne u sjevernoistočnom dijelu zemjle.

Ministar je istakao da će se do kraja godine definisati koncept buduće gradnje, imajući u vidu da Vojska Crne Gore želi da se stacionira u Andrijevici.

“Naš cilj je da tu ostanemo”, kazao je ministar, najavljujući i gradnju stanova za potrebe zaposlenih u kasarni. 

Mašović se zahvalio na izuzetnoj podršci koju je Vojska Crne Gore pružila gradu tokom trajanja vanrednog stanja, na pomoći u izgradnji putne infrastrukture, naglašavajući da je opština na čijem je čelu već valorizovala neke od nekadašnjih vojnih objekata. 

Bošković je zaključio da je Vojska Crne Gore uvijek pokazala spremnost da izađe u susret potrebama građana, te da je to jedna od njenih misija koje je čine institucijom od izuzetnog značaja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.