U Zadru pao pripadnik Zemunskog klana, Šiptar uhapšen prilikom rutinske kontrole saobraćaja
Uhapšeni Josip Golomejić Šiptar

Policija zapečatila i zatvorila još jedan dilerski lanac

U Zadru pao pripadnik Zemunskog klana, Šiptar uhapšen prilikom rutinske kontrole saobraćaja

Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski lanac koji je dobro poslovao u preprodaji droge i zaplijenila više od 232 grama kokaina, izjavio je šef službe kriminalističke policije Policijske uprave iz Zadra Bora Mršić.

Osumnjičeni istaknuti pripadnik "zemunskoga klana" Josip Golomejić (53), zvani Šiptar, koji uz srpsko ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je izdržao 15 godina zatvora zbog ubistva policajca, navodi HRT.

Osumnjičenog je zadarska policija uhapsila u ponedjeljak prilikom rutinske kontrole saobraćaja.

Njegov audi A8, zadarskih tablica, zaustavljen je u Zadru oko 9.40 sati, a pregledom je pronađen veći novčani iznos u kunama i eurima, pa su policajci posumnjali da je riječ o novcu koji je zarađen kriminalnim radnjama.

Kada su policajci sa sudskim nalogom došli u njegov apartman u Privlaci pronašli su oko 232 grama kokaina, ulične vrijednosti oko 250.000 kuna, mašinicu izraelske proizvodnje, pištolj sa metkom u cijevi, kao i više od 100 komada municije za mašinicu. Josip G. imao je i više mobilnih telefona, među kojima i one za zaštićenu komunikaciju.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije zadarske Policijske uprave, uhapšeni muškarac povezan je sa kriminalnim grupama u susjednim državama, kao i s krimi miljeom na zadarskom području.

On je priveden pritvorskom nadzorniku, a poslije ispitivanja u Opštinskom državnom tužilaštvu sudija mu je odredio istražni zatvor.

Za krivično djelo za koje se sumnjiči zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do 12 godina.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.