Prijestonica Cetinje i Opština Bar će sanirati put Brčeli-Građani
Foto: Opština Bar

Bolja saobraćajna povezanost

Prijestonica Cetinje i Opština Bar će sanirati put Brčeli-Građani

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastali su se danas u mjestu Građani gdje su razgovarali o valorizaciji privrednih i turističkih potencijala ovog dijela Riječke nahije, kao i o mogućnostima za unaprjeđenje saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture.

 Kašćelan iRaičević spremni su, kako su saopštili, da u granicama svojih ovlašćenja i moći podrže privrednike i žitelje tog kraja, ističući da je jačanje putne infrastrukture generator svakog razvoja, saopšteno je iz Prijestonice.

U tom kontekstu, dogovoreno je da Prijestonica Cetinje i Opština Bar naprave projekat sanacije puta od Građana do Brčela u dužini od sedam kilometara.

"Prijestonica će u kapitalnom budžetu za narednu godinu planirati sredstva za sanaciju dva kilometara tog puta, na teritoriji cetinjske opštine, i dodao da je planirana i sanacija udarnih rupa od skretanja ka Rijeci Crnojevića do Građana", kazao je Kašćelan.

 Raičević je rekao da će Opština Bar u najskorijem roku početi sanacija puta od Brčela prema Građanima. Cilj je bolja saobraćajna povezanost ovog kraja sa Barom i Cetinjem, unaprjeđenje turističkog prometa i privlačenje turista iz svih krajeva svijeta, ali i bolji plasman poljoprivrednih i drugih proizvoda na domaćem i stranom tržištu.

Sagovornici su se saglasili i da u narednom periodu sprovedu zajedničke aktivnosti u cilju poboljšanja elektro snabdijevanja tog dijela Riječke nahije, stoji u saopštenju.

Gradonačelnici su posjetili i vinariju „Lipovac“ gdje su razgovarali sa izvršnim direktorom Savom Kneževićem. Na sastanku je ocijenjeno da su ovakvi i slični kompleksi, koji kombinuju kvalitetnu turističku ponudu i domaće proizvode, potencijal koji zaslužuje pažnju lokalnih uprava i države, a sve u cilju razvoja ruralnih predjela i kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda koji prati potrebe savremenog turiste, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.