Pljevlja: Povećan broj policijskih kontrola, vrše se i preventivni obilasci stanovništva zbog migranata

Kuća koja je zapaljena je na teritoriji BIH

Pljevlja: Povećan broj policijskih kontrola, vrše se i preventivni obilasci stanovništva zbog migranata

Kuća koja je zapaljena nalazi se na teritiriji BiH a na području Opštine Pljevlja u posljednjem periodu nije bilo registrovanih krivičnih djela koja su izvršili migranti.

Ovo je saopštila crnogorska Uprava policije povodom medijskih navoda da mještani pograničnih sela na teritoriji Pljevalja, koja gravitiraju ka Bosni i Hercegovini, imaju problem sa migrantima koji provaljuju u njihove kuće i pljačkaju ih.

Prema pisanju lokalnog pljevaljskog portala, ilegalni migranti predstavljaju sve veći problem lokalnom stanovništvu a čak više od 40 kuća je opljačkano, a jedna je i zapaljena.

"Kuća za koju se navodi da je zapaljena se ne nalazi na teritoriji Crne Gore već Bosne i Hercegovine.Na teritoriji Opštine Pljevlja u posljednjem periodu nije bilo registrovanih izvršenih krivičnih djela od strane migranata niti krivičnih djela na štetu ovih lica. Ukoliko je bilo ovakvih događaja koji su se dogodili na našoj teritoriji a ne na teritoriji druge države, a da takvi događaji nisu prijavljeni policiji, pozivamo građane da ih prijave na besplatan policijski broj 122", naveli su iz crnogorske policije.

Naglašavaju da policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, zajedno sa policijskim službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, preduzimaju kontinuirane aktivnosti na zaštiti stanovništva i njihove imovine u pograničnom dijelu teritorije.

"Broj policijskih patrola je povećan, vrše se preventivni obilasci stanovništva i preduzimaju se druge mjere i radnje preventivne prirode u smislu problematike ilegalnih migracija", poručuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.