Policija zaplijenila hašiš, kokain, marihuanu, cigarete(FOTO)
Pronađeni hašiš u PG, foto: Uprava policije

Policija zaplijenila hašiš, kokain, marihuanu, cigarete(FOTO)

Crnogorska policija je u prethodnom periodu u Podgorici i Nikšiću zaplijenila razne vrste droga hašiš, kokain, marihuanu,dok je veću količinu cigareta zaplijenila u Baru, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju spriječavanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, pronašli i oduzeli oko 3,5 kg marihuane i oko 7 kg hašiša.

"Policija je slobode lišila  M.B. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Droga je otkrivena pretresom stana osumnjičenog. Sumnja se da se ovo lice duži period bavilo proizvodnjom i stavljanjem u promet hašiša", kazali su iz Uprave policije.

Lice je privedeno tužiocu, a droga je upućena u Forenzički centar.

I policijski službenici CB Nikšić su u proteklom periodu bili uspješni u otkrivanju droge.

Tokom oktobra i novembra droga je otkrivena u šest pojedinačnih slučajeva, saopšteno je iz UP.

Ukupno je zaplijenjeno oko 40 grama kokaina i marihuane.

"U pet slučajeva droga je otkrivena prilikom kontrole vozila i lica koja su se u njima nalazila, dok je u jednom slučaju droga otkrivena prilikom primopredaje. Od šest lica koja su procesuirana prijavama (M.B, U.Đ, Đ.P, M.P, I.D. i J.Š.) dva su bezbjednosno interesantna. Sva ova lica su muškog pola, punoljetna, starosti od 21 do 25 godina. Pet lica je iz Nikšića a jedno iz Podgorice", navodi se u saopštenju.

Osim droge policija je juče zaplijenila i cigarete koje su, kako se sumnja, bile namijenjene nedozvoljenoj prodaji.

cigaretebar

Zaplijenjene cigarete u Baru, foto: Uprava policije

Cigarete su otkrili policijski službenici Centra bezbjednosti Bar, kontrolom vozila kojim je upravljao A.M. (23) iz Bara.

"U prtljažniku vozila bilo je sakriveno 1.180 paklica cigareta bez akciznih markica koje je ovo lice, sumnja se, imalo namjeru da stavi u promet na tzv. sivom tržištu. A.M. i cigarete predati su policijskim službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta radi daljeg postupanja. Obaviješten je tužilac koji se izjasnio da se protiv ovog lica podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina", kazali su iz policije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.