Let kasnio nekoliko sati zbog ovog voća
Ilustracija

Let kasnio nekoliko sati zbog ovog voća

Neugodni miris u avionu uzrokovao je višesatno kašnjenje putničkog leta u Indoneziji, a svemu je “kriv“ smrad duriana, bodljikavog voća koje na jugoistoku Azije slovi za kralja voća.

Incident se dogodio na letu iz sumatranske regije Bengkulu ka Džakarti kada su putnici ušli u avion i požalili se na neugodni miris koji je za nekoliko trenutaka izazvao mučninu kod više putnika, piše Beta.

Miris se širio iz dijela za prtljag u kojem je su bili paketi s dvije tone duriana.

Putnici su se pobunili, a po dolasku u avion i posada i rukovodstvo aerodroma su se saglasili da let ne može biti realizovan.

Nadležni su naredili istovar voća, a potom se čekalo da se unutrašnjost aviona provjetri.

Voće najneugodnijeg mirisa na svijetu durian na jugoistoku Azije slovi za kralja voća, a poznato je i kao rajsko voće paklenog mirisa.

Upravo je zbog toga stanovnicima Bruneje, Indonezije i Malezije konzumacija duriana zabranjena u hotelima, autobusima, podzemnim željeznicama, hotelima i aerodromima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.