Čađenović: Bulatović je smišljeno zaštitio Mandića i Kneževića
Predrag Bulatović

Suđenje za pokušaj državnog udara

Čađenović: Bulatović je smišljeno zaštitio Mandića i Kneževića

Nastavljeno je suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016, a danas je u Višem sudu završeno svjedočenje funkcionera DF-a Predraga Bulatovića.

Bulatović je u sudnici kazao da je u razgovorima sa Aronom Šavivom, izraelskim političkim strategom koji je radio kampanju za DF, imao raspravu odnosno drugačije mišljenje o tome kako treba voditi izbornu kampanju.

“On se zalagao za to da naša kampanja ne bude vezana za NATO, da se bavi isključivo ekonomsko-socijalnim pitanjima. Ja nisam bio za to, zalagao sam se isključivo za to da imamo kampanju protiv NATO-a. Ja i dalje mislim da sam bio u pravu”, kazao je Bulatović, prenosi RTCG.

Bulatović je naveo i da se rukovodstvo DF-a sa Šavivom uglavnom sastajalo u prostorijama PzP-a. "Mislim da ga Mihailo Čađenović nije vozio, imao je mnogo obaveza tokom dana”, kazao je Bulatović.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Suzane Mugoše o poslovima koje je obavljao Ričardson, jedan od savjetnika Arona Šaviva, Bulatović je naveo da ne zna detaljno šta je on radio.

Iznoseći primjedbe na svjedočenje, tužilac Saša Čađenović rekao je da je svjedok Bulatović govorio pretežno istinito i tačno.

“Dio gdje nije odgovarao na pitanja to je učinjeno smišljeno kako bi zaštitio DF, kao i okrivljene Andriju Mandića i Milana Kneževića koji su se, i po njegovom shvatanju, našli u teškoj životnoj situaciji", kazao je Čađenović, prenosi RTCG.

Naveo je i da nijesu tačne Bulatovićeve izjave da je DF tablet uređaje koristio tokom kampanje.

“Nijesu korišćeni bilo kakvi tablet uređaji u cilju implementacije softvera "sigurnog glasa". Ti tablet uređaji, kojih je bilo oko 3.000 nikada nijesu stavljeni u funkciju, o čemu ćemo iznijeti dokaze”, kazao je Čađenović.

Advokat Dušan Radosavljević naveo je da je Bulatovićevo svjedočenje bilo detaljno, agrumentovano, ubjedljivo i logično.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.