Ljekari saglasni: Lazić i dalje životno ugrožen
Darko Lazić

Ljekari saglasni: Lazić i dalje životno ugrožen

Život Darka Lazića i dalje je ugrožen, saglasni su ljekari. Bez obzira što iz minuta u minut prate njegovo stanje i dobija neophodnu terapiju, njegova sudbina je pod velikim znakom pitanja.

Pulmolog dr Tatjana Radosavljević kaže da će njegov oporavak biti dug, jer pluća i rebra ne mogu da se imobilišu već moraju spontano da zacijele:

- Povreda grudnog koša u slučaju politrauma, je ozbiljno, životno ugrožavajuće stanje. Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje. Oporavak može da bude bez značajnijih posledica, ali može da dođe do formiranja ožiljnog tkiva koje ometa disanje.

Na pitanje da li bi Lazić mogao da ostane bez povrijeđenog plućnog krila, sagovornica Novosti  kaže da to sad nije lijek izbora, već da bi to moglo da se dogodi tek nakon potpunog oporavka, ukoliko bude imao problema sa spontanim disanjem.

-Pluća su kontuzovana i postoji višestruki prelom rebara, pa to ometa disanje. Takođe, krv i tečnosti se zadržavaju u plućnoj maramici, što izaziva gušenje - kaže pulmolog dr Tatjana Radosavljević.

- Ljekari sada jedino mogu da mu daju ljekove i redovno mu snimaju pluća i čekaju da ona sama od sebe zacijele - kaže dr Radosavljević.

Kako Novosti nezvanično saznaju u KBC "Zemun," Lazić nije ni na jednom programu za operaciju, odnosno biće podvrgnut hirurškom zahvatu samo ako bude vitalno ugrožen.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.