SAD: Fejsbuk blokriao 115 naloga pred izbore
ilustracija

SAD: Fejsbuk blokriao 115 naloga pred izbore

Društvena mreža Fejsbuk saopštila je da je blokirala 115 naloga zbog sumnjivog "koordinisanog neautentičnog" ponašanja uoči današnjih izbora za američki Kongres.

Fejsbuk je na blogu u ponedeljak naveo da je zatvorio 30 naloga na toj mreži i 85 naloga na Instagramu, koji je u njegovom vlasništvu, kao i da ih detaljno istražuje,prenosi Beta.

Kompanija je navela da je preduzela mjere pošto je u nedjelju uveče dobila dojavu od američkih bezbjednosnih zvaničnika koji vjeruju da su ti nalozi "povezani sa stranim entitetima".

Američke tehnološke kompanije su povećale bezbedjnost i napore u borbi protiv kampanja dezinformisanja, pošto grupe na internetu, uključujući ruske, pokušavaju da podijele glasale i diskredituju demokratiju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.