Počinje prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice: Dajte svoj doprinos

Akcija Crvenog krsta "Solidarnost na djelu"

Počinje prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice: Dajte svoj doprinos

Crveni krst Crne Gore tokom novembra tradicionalno sprovodi akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice "Solidarnost na djelu".

Ova akcija kako kažu iz Crvenog krsta, svoje opravdanje nalazi u socio-ekonomskom ambijentu u kojem živimo, posebno imajući u vidu činjenicu da su u Crnoj Gori i dalje postoji veliki broj onih koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U oblasti socio-humanitarnog djelovanja, Crveni krst Crne Gore svojim akcijama podjele pomoći, koje organizuje tri puta godišnje, obuhvati oko 2000 najugroženijih porodica.

"Naša organizacija se trudi da odgovori na potrebe najugroženijih, što često nije lako, iz razloga što je sve manje donatora, posebno onih koji su spremni da obezbijede materijalnu pomoć za ugrožene", saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

4550917421606302474819445607190211357310976n

Cilj je da se u akciju uključi što više subjekata.

"Tako opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore sprovode akciju u saradnji sa prodajnim lancima Voli, Laković, Idea i Domaća trgovina, kao i lokalnim prodajnim objektima. Volonteri Crvenog krsta će tokom akciji biti prisutni u prodajnim objektima i kupce pozvati da, u okviru svoje redovne kupovine, doniraju i prehrambene i higijenske artikle za socijalno ugrožene sugrađane", saopšteno je iz ove organizacije.

Pored navedenog, Crveni krst Crne Gore je pozvao kompanije i organizacije u Crnoj Gori da i oni daju svoj doprinos doniranjem prehrambenih i higijenskih artikala za socijalno ugrožene porodice.

Crveni krst Crne Gore će prikupljenu pomoć distribuirati socijalno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, u Danima Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.