Podgorica: Spriječen pokušaj paljenja u preduzeću Deponija, učestali napadi, čak i kamenuju zaposlene

Podgorica: Spriječen pokušaj paljenja u preduzeću Deponija, učestali napadi, čak i kamenuju zaposlene

Pripadnici Službe obezbjeđenja preduzeća “Deponija” doo identifikovali su neovlaštena lica koja su upala na posjed ovog preduzeća i prijavili ih Upravi policije na dalje postupanje, u cilju smanjenja sve učestalije pojave upada i paljenja materijala.

Preduzeće Deponija podsjeća da su upadi na prostor ovog preduzeća, paljenje i izazivanje požara na mjestima na kojima se deponuje kabasti i zeleni otpad, sve češći, ali da se počinioci i nakon njihovog procesuiranja i prijave nadležnim organima opet hvataju u izvršenju ovog djela.

"Podsjećamo da ovlašteni službenici Službe obezbjeđenja svakodnevno vrše kontrolu kritičnih područja koja su u sastavu kompleksa koji pripada našem Društvu i svakog puta, bez izuzetka, na mjestima gdje je deponovan pomenuti komunalni otpad zatiču neovlaštena lica. Ova lica podmeću požare, paleći automobilske i kamionske gume koje nađu na otpadu i izazivaju paljevine na mjestima na kojima je odložen komunalni otpad koji doprema preduzeće Čistoća doo. Preduzeće Deponija doo preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje u sprječavanju upada u posjed preduzeća, međutim, ova lica su često nasilna, spremna na provokacije, a sve je ovo propraćeno kamenovanjem zaposlenih iz neposredne blizine ili iz dijela koji je van našeg preduzeća - navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Pojašnjavaju da je osnovni razlog podmetanja požara od strane je sakupljanje i preprodaja žice i željeza koji ostanu nakon sagorijevanja guma i kabastog otpada.

"Svaki od navedenih upada i paljevina preduzeće Deponija prijavljuje CB Podgorica čiji službenici svakodnevno rade uviđaje i uzimaju izjave. To do sada nije dalo opipljive rezultate, jer oni ne zaziru ni od pripadnika policije ni od naše službe obezbjeđenja.Napominjemo i da zaposleni u službi obezbjeđenja svakodnevno gase požare koje izazivaju Romi i da u toku jednog dana imaju i do 10 intervencija na terenu koji zbog dima i nepristupačnosti predstavlja dodatni problem prilikom gašenja", kaže se u saopštenju.

Mole građane da prestanu sa paljevinama koje nanose ogromnu štetu i preduzeću  Deponija i svim stanovnicima Glavnog grada Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.