Prijateljski odnosi Crne Gore i BIH doprinos evropskoj integraciji regiona
Foto:Generalni sekretarijat Vlade

Sastanak Pešić – Vidović

Prijateljski odnosi Crne Gore i BIH doprinos evropskoj integraciji regiona

Tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koje njeguju Crna Gora i Bosna i Hercegovina, značajan su doprinos, kako ukupnoj regionalnoj saradnji, tako i procesu evropske integracije država Zapadnog Balkana, ocijenjeno je na sastanku generalnih sekretara vlada Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji je danas održan u Podgorici.

Generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić, primila je danas generalnog sekretara Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Roberta Vidovića. Sastanak je bio prilika za razmjenu znanja i iskustva u oblasti donošenja strateških dokumenata i koordinacije rada svih službi na nivou Vlade,navodi se u saopštenju Generalnog sekretarijata Vlade.

Generalna sekretarka Pešić je prenijela jasno opredjeljenje Vlade Crne Gore da nastavi da bude promoter dobrosusjedskih odnosa, s ciljem snaženja stabilnosti i podsticanja napretka ovog dijela Evrope.

„Kao najmlađa članica NATO-a i država regiona koja je najbliža članstvu u EU, Crna Gora je odlučna da susjedima pruži svu podršku u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i da podijeli svoje znanje i iskustvo stečeno od obnove nezavisnosti. Uvjerena sam da jačanjem saradnje možemo doprinijeti kvalitetnijim i bržim reformama naših zemalja, ali i čitavog regiona Zapadnog Balkana“, istakla je generalna sekretarka.

Generalni sekretar Vidović je zahvalio na izuzetnoj saradnji i podršci crnogorske Vlade, posebno u kontekstu procesa pristupanja EU. Istakao je da su temeljne reforme i dobri rezultati crnogorskih institucija i pregovaračkog tima veoma dragocjen input za institucije Bosne i Hercegovine u trasiranju njihovog evropskog puta. 

"Sagovornici su istakli značaj jačanja saradnje dvije vlade u oblastima pripreme i sprovođenja strategijskih dokumenata, naročito u kontekstu reforme javne uprave i procesa pristupanja EU. Saglasili su se da usvajanje evropskih standarda i vrijednosti koje vodi boljem kvalitetu života građana, predstavlja zajednički cilj svih država regiona, te da je u pravcu njegove realizacije važno unaprijediti dijalog i saradnju u regionu", zaključuje se u saopštenju.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.