Crkva na Rumiji

Milačić poručuje

"Marković nek ruši nelegalne objekte svojih prijatelja a ne crkvu na Rumiji"

Uzme li se u obzir ton otvorenog pisma koje je crnogorski Premijer Duško Marković uputio kao odgovor Mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju, svašta bi se iz njega moglo zaključiti, kaže za Kodex lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

“Zaista je zanimljivo da se crnogorski Premijer poziva na proroke, u pismu navodi kako je okružen vjerujućima, navodno brine za unutarpavoslavno pomirenje u Crnoj Gori i izražava više nego ozbiljnu zabrinutost za zdravlje konja. Sve bi to moglo dovesti do zaključka da se Marković priprema za novog crnogorskog duhovnog vođu. Da li to znači da bi Marković mogao biti novi Mitropolit crnogorsko primorski?“ kaže za Kodex lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

Ukoliko se, kako kaže Milačić, izuzmu duhovni, filozofski i komediografski aspekti Markovićevog otvorenog pisma Mitropolitu Amfilohiju  ogoljeno ostaje licemjerstvo da jedan od predvodnika kriminogenog režima koji stoji iza toliko afera, nerasvjetljenih ubistava i okupacije Crne Gore lamentira nad unutarpravoslavnim pomirenjem.

“A upravo Marković personifikuje kliku na vlasti koja je učinila sve da podijeli cijelu Crnu Goru a posebno njeno pravoslavno biće.  I sada može koliko hoće da izigrava nekog kom je stalo do unutarpravoslavnog pomirenja ali su činjenice potpuno drugačije. Osim što progone kanonsku crkvu i najavljuju rušenje crkava, vode hajku protiv Patrijarha i zabranjuju ili najavljuju zabranu ulaska srpskih intelektualaca u Crnu Goru oni godinama sprovode duboku anti srpsku politiku. Jasno je da su upravo oni zaslužni za podjele koje Marković sada kritikuje.“ kaže Milačić za Kodex.

markomilacic2

Milačić

Što se tiče crkve na Rumiji, kaže Milačić, Turcima nije trebao ni prostorni plan, ni DUP, ni bilo kakva dozvola da da je sruše neće biti ništa od toga potrebno ni crnogorskom narodu da je tamo vrati. Milačič dodaje i da nema formalno pravnih prepreka da crkva bude tu gdje jeste.

“Kad smo već kod formalnosti i prava, prostornih planova i DUPova pitao bih Premijera Markovića šta je od svega toga postojalo kada je gradio porodičnu kuću u Pričelju nadomak Podgorice. Da li se zakon kojeg je puno njegovo pismo Mitropolitu odnosi i na njega?“ pita Milačić.

Milačić poručuje Premijeru Markoviću, ako mu je do rušenja, ra sruši nelegalne objekte svojih prijatelja, kumova, tajkuna i kriminalaca kojih je puna Crna Gora a da se crkve na Rumiji okane.

“Ona je vjekovima građena rukama običnog naroda koji time ispunjava vjekovnu zavjetnu želju za obnovom te crkve.“ zaključuje za Kodex lider Prave Crne Gore Marko Milačić.    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.