U muzeju grada Perasta održan sastanak predstavnika UNESCO-a i kulturnih institucija u Kotoru
Sa sastanka

U muzeju grada Perasta održan sastanak predstavnika UNESCO-a i kulturnih institucija u Kotoru

U Muzeju grada Perasta u utorak, 30. oktobra, održan je sastanak delegacije UNESCO-a sa predstavnicima kulturnih ustanova u Kotoru.

Sastanku su prisustvovali Siniša Šešum iz Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi (UNESCO), Paul Drury, istoričar arhitekture i međunarodni ekspert iz ICOMOSA, Thomas Rigauts iz UNESCO centra za svjetsku baštinu za Evropu i Sjevernu Ameriku, Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu, Milica Nikolić, šefica-sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, načelnica Istorijskog arhiva Crne Gore - Arhiv Kotor  Snežana Pejović, Ana Nives Radović, direktorica TO Kotor, Slaviša Grubiša, glavni koordinator za program u Kulturnom centru Kotor i Dragana Lalošević, rukovodilac Muzeja Grada Perasta.

Kako je saopšteno iz OJU "Muzeji" Kotor tema razgovora je bila utvrđivanje činjeničnog stanja u pomenutim kulturnim institucijama i mogućnosti prevazilaženja postojećih problema.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.