El Čapo na robiji, ali  narko-imperija cvjeta
Hoakin El Čapo Guzman

Sinovi mafijaškog bosa vode posao i razmeću se luksuzom dok ih traži FBI

El Čapo na robiji, ali narko-imperija cvjeta

Dok šef meksičke narko-mafije Hoakin El Čapo Guzman u samici čeka suđenje, koje počinje u ponedjeljak, njegova imperija teška milijardu dolara i dalje cvjeta pod upravom dvojice njegovih omiljenih sinova Ivana Arčivalda Guzmana Salazara i Hezusa Alfeda Guzmana Salazara.

Nema sumnje da optuženi i njegov kartel imaju moći, resurse i volje da naude svjedocima koji su spremni na saradnju, čak i ako promijene mjesto stanovanja - upozorili su advokati 28. oktobra sudiju Brajana Kogana, prenosi "Njujork post".

Očekuje se da će suđenje Guzmanu, koji se izjasnio da nije kriv po 17 tačaka optužnice za trgovinu drogom, zavjeru za ubistvo i pranje novca, trajati najmanje četiri mjeseca, piše "Njujork dejli njuz".

iz0k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpVN01EQV8vMjk1YjVjYWIwZmJhNmJkOWZhNWViMmNmM2RhOWQzYmEucG5nkZMCzQJCAIGhMAE

Hezus Alfredo Guzman Salazar

Ivan Arčivaldo i Hezus Alfredo pripremani su da preuzmu njegov biznis, a El Čapo ih je dobio s prvom suprugom Marijom Alehandrinom Salazar Ernandez, kojom se oženio 1977.

Njihov treći sin Cezar ubijen je prije šest godina.

aPpk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWldZN01EQV8vODdkMTc3ZjBkOWIwMzBlYWY3Mjg3NmUzNTNhOGM3YmEucG5nkZMCzQJCAIGhMAE

Ivan Arčivaldo Guzman Salazar

Alfredo je prošlog mjeseca stavljen na spisak deset najtraženijih lica američke Uprave za borbu protiv narko-kriminala. Optužen je 2009. za trgovinu drogom u Ilinoisu, a za informacije koje će pomoći u njegovom hapšenju raspisana je nagrada od 5 miliona dolara.

Za razliku od oca, koji se skrivao, dva brata otvoreno vode luksuzan život u Meksiku i razmeću se njime na društvenim mrežama.

Vjeruje se da El Čapo ima najmanje 15 djece, a izvor iz američke Savezne policije vjeruje da ih "možda ima i više".

Na suđenju će svjedočiti i Majk Mekgouen, bivši agent Federalnog istražnog biroa, koji je odlazio u zatvor u Meksiku da bi se zbližio s El Čapom, izdajući se za šefa italijanske mafije.

Blic

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.