Nevrijeme u Italiji za nedelju dana odnijelo 30 života(VIDEO)
Foto: AFP

Nevrijeme u Italiji za nedelju dana odnijelo 30 života(VIDEO)

U Italiji broj žrtava nevremena koje na Apeninskom poluostrvu odnosi živote već nedjelju dana porastao na 30, od čega je 12 poginulih na Siciliji.

Agencija Ansa navodi da je među žrtvama na tom ostrvu devet članova dvije porodice, uključujući dvoje djece i adolescenta, koji su tokom nevremena ostali zarobljeni u maloj nelegalnoj izgrađenoj kući u Kasteldači na području Palerma, sagrađenu tik uz potok Miliču koji je i ranije izazivao poplave.

Italijanska agencija za civilnu zaštitu saopštila je da je u petak u udaru groma na Sardiniji poginuo turista iz Njemačke. 

Kako prenosi Rojters, još jedna osoba, koju je prije nekoliko dana udario grom, preminula je u bolnici. 

Većina je izgubila život zbog oborenih stabala. 

Prema procjeni Udruženja italijanskih privrednih kompanija, u nevremenu je uništeno oko 14 miliona stabala drveća. 

Najveću štetu pretrpjele su oblasti oko Venecije, gdje su zbog odrona odsječena sela i putevi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.