Disciplinski postupci se vode protiv 14 ljekara zbog bolovanja!
Dom zdravlja Podgorica

Rezultat kontrole

Disciplinski postupci se vode protiv 14 ljekara zbog bolovanja!

U podgoričkom Domu zdravlja ove godine pokrenut je postupak protiv 14 ljekara zbog sumnje u opravdanost bolovanja koje su otvarali pacijentima.

To je rezultat kontrole direktora Doma zdravlja Nebojše Kavarića i Komisije za kontrolu kvaliteta rada, ali i zahtjeva poslodavaca za provjeru opravdanosti odobrene privremene spriječenosti za rad kojih je tokom 2018. godine bilo 21, pišu Dnevne novine,prenosi CdM.

Naime, Dom zdravlja Podgorica, kako su kazali preko nadležnih stručnih službi, u prvom redu Komisija za kontrolu kvaliteta rada, svakodnevno obavlja monitoring i evaluaciju kvaliteta zdravstvene zaštite, predlaže mjere za unapređenje kvaliteta rada, daje mišljenja i predloge u vezi sa organizacijom rada i sprovodi i druge mjere iz domena utvrđene nadležnosti, u skladu sa zakonskim, podzakonskim i unutrašnjim propisima ustanove. Dakle, kako preciziraju, po nalogu direktora i Komisije za kontrolu kvaliteta svakodnevno se kontroliše i propisivanje privremene spriječenosti za rad.

Međutim, da i poslodavci sumnjaju u izvještaje ljekara koji propisuju bolovanja pokazuje podatak da je do sada tokom 2018. godini 21 poslodavac podnio zahtjev za provjeru opravdanosti privremene spriječenosti na rad.

“Pored toga, tokom ove godine, na zahtjev Ministarstva zdravlja, sprovedene su dvije eksterne kontrole kvaliteta rada ljekara, a takođe, zahtjev za provjeru opravdanosti odobrene privremene spriječenosti za rad tokom 2018. godine podnio je 21 poslodavac. Nakon sprovedenog postupka iz dijela nadležnosti Komisije za kontrolu kvaliteta rada ustanove, te uvida u službenu dokumentaciju Komisije Ministarstva zdravlja Crne Gore sa eksternih kontrola, pokrenut je postupak protiv 14 doktora, koji će se nakon utvrđivanja odgovornosti biti sankcionisani u skladu sa zakonom”, navode iz podgoričkog Doma zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.