Đoković poražen u finalu: Hačanov je zaslužio trofej; Rus: Novak je pravi šampion
Novak Đoković i Karen Hačanov

Masters u Parizu

Đoković poražen u finalu: Hačanov je zaslužio trofej; Rus: Novak je pravi šampion

Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspio da osvoji masters u Parizu, pošto je u finalu izgubio od 18. igrača svijeta Rusa Karena Hačanova poslije dva seta, 5:7, 4:6.

Đoković je tako prvi put poražen u finalu mastersa u Parizu i ostao je na 32 titule iz masters serije, a Hačanov je osvojio prvi masters u karijeri.

Srpski teniser je rekao je da je Hačanov zaslužio danas da pobijedi i osvoji masters u Parizu.

"Čestitam Karenu, odigrao je sjajan meč i zaslužio je trofej. Želim mu uspjeh i u budućnosti. Ovaj turnir ima veliku istoriju, publika je ovdje sjajna, ima veliku strast prema ovom sportu", rekao je Đoković poslije meča, prenosi Beta.

Hačanov je osvojio najveću titulu u karijeri, a postao je prvi ruski teniser koji je osvojio masters još od Nikolaja Davidenka 2009. godine.

"Ovo je moja najveća titula u karijeri, srećan sam što ću na ovakav način završiti sezonu, pobjedom protiv Novaka Đokovića i osvajanjem mastersa. To je san koji se ispunio. Đoković će od sjutra biti prvi na svijetu i to sve objašnjava. Čestitam mu na sjajnom povratku, on je inspiracija za mnoge igrače i pravi šampion", rekao je Hačanov.

"U sledećoj sezoni ću nastaviti da radim sa mojim timom, da napredujem, želim da se borim protiv igrača kakav je Novak, na najvećim turnirima. Nadam se da ću ga jednog dana stići i sve što je on postigao, ali to će biti veoma teško", naveo je Hačanov.

Hačanov će sa 18. skočiti na 11. mjesto na sjutrašnjoj ATP listi.

Beta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.