U Tivtu taktilne površine za kretanje slijepih i slabovidih osoba na nove dvije lokacije
Taktilne površine za kretanje slijepih i slabovidih osoba

Postavljanje u naredna tri dana

U Tivtu taktilne površine za kretanje slijepih i slabovidih osoba na nove dvije lokacije

Taktilne površine kojima se javne saobraćajne površine u Tivtu prilagođavaju kretanju slijepih i slabovidih osoba, u naredna tri dana biće ugrađene na raskrsnicama ulica 21. novembra i II Dalmatinske i prilazu JZU „Dom zdravlja".

Izvođač radova je kompanija „Tehnotekstil“ doo Nikšić, a vrijednost ugovorenih radova je 5.754,76 eura, saopšteno je iz opštine Tivat. 

Ugovorom je predviđeno postavljanje taktilnih crta vodilja sa čepastim površinama, odnosno taktilnim poljima upozorenja.

Podsjetili su, da na osnovu akcionog plana koji se fazno realizuje te godišnjeg programa rada, a u cilju prilagođavanja javnih saobraćajnica kretanju lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, u centru Tivta su do sada taktilne površine su ugrađene na raskrsnicama ulica II Dalmatinske i Palih boraca i na raskrnici ove sa Njegoševom ulicom.

Taktilne površine su hodne površine reljefno obrađene, čepastog ili užljebljenog uzorka. Ove površine slijepim i slabovidim osobama omogućavaju lakšu orijentaciju u prostoru, samostalno kretanje i pristupačnije javne objekte svih namjena, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.