Šavnik: 26-člana porodica živi u slozi -  Đe god ima porodice, to je sreća!
Anđa, majka, baba i prababa

Šavnik: 26-člana porodica živi u slozi - Đe god ima porodice, to je sreća!

Brojne porodice budućnost su društva. Jedna takva u kojoj žive u zajednici četiri generacije - sa 26 članova, 14 djece postoji u šavničkom selu Bijela, zaseok Usputnica koju je posjetila ekipa TVCG.

Anđa Istijanović, majka, baba i prababa, punih ruku i srca kaže da je porodica i to ovako brojna pravo bogatstvo.

"To je bogatstvo. Imala sam sedmoro unučadi, praunučadi 14. To je najveće bogatstvo danas. Rodila sam dva sina, treći mi je umro. A imala sam samo majku i jednu sestru. Ona mi se utopila i majka sa mnom bila dok je umrla", priča Anđa za Televiziju Crne Gore.

Jednako se, kaže, radovala svakom djetetu koje se rađalo. Porodicu Istijanović vodila je sloga i smatraju da u brojnoj porodici leži prava sreća.

"Đe god ima porodice, to je sreća", kaže Anđa.

Untitled

Foto:Screenshot/RTCG

Miljan Istijanović izabrao je da se bavi stočarstvom u rodnoj Bijeloj. 

"Imali smo oko 700 ovaca i jagnjadi, 14 krava.Težak je to život i mukotrpan rad ali kad čovjek ima za koga sve lakše pada", kaže otac četiri sina i ćerke.

Novo vrijeme donijelo je nova pravila. Anđa za svoje potomstvo ima savjet i nauk, koji je trag časne prošlosti.

"Samo da budu časni i pošteni, pa drugo što god 'oće. Kad ima obraza može đe god 'oće ",poručuje Anđa koja bi i da se vrati u mlade odbarala bi opete isto, život na selu i brojnu porodicu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.