Pariz: Đoković preokretom do polufinala
Foto:Getty images

Pariz: Đoković preokretom do polufinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu, pošto je večeras pobijedio Hrvata Marina Čilića sa 4:6, 6:2, 6:3.

Meč je trajao dva sata i deset minuta nakon kojih je Đoković povećao prednost nad hrvatskim teniserom na 16:2. 

Obojica tenisera su bila sigurna u prva četiri gema, a prvu brejk priliku na meču imao je Čilić, u petom gemu. Đoković se tada odbranio i poveo sa 3:2, ali nije uspio isto da ponovi i u devetom gemu. Hrvatski teniser je oduzeo servis Đokoviću, a potom je potvrdio brejk i poveo sa 1:0. 

Hrvat je tako prekinuo Đokovićev niz od 30 uzastopno osvojenih setova. 

Đoković je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, pa je brejkovima u četvrtom i osmom gemu obezbijedio igranje odlučujućeg seta. 

Treći set nije dobro počeo po Đokovića pošto je Čilić u trećem setu stigao do brejka, ali je od ponedeljka ponovo prvi igrač svijeta već u narednom odgovorio istom mjerom.

Brejk odluke Đoković je napravio u osmom gemu, a potom je u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Đoković će se za plasman u finale Pariza boriti protiv pobjednika poslednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Japanac Kei Nišikori.

Srpski teniser protiv obojice ima pozitivan učinak u mečevima sa Federerom 24:22, a 15:2 protiv Japanca.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.