Hrvatska: Otkriveni migranti u hermetički zatvorenoj hladnjači
Ilustracija

Rizikovali život

Hrvatska: Otkriveni migranti u hermetički zatvorenoj hladnjači

Carinici na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, otkrili su petoricu migranata iz Avganistana koji su rizikovali život prevozeći se u hladnjači da bi ilegalno prešli granicu i nastavili put ka Evropskoj uniji, saopšteno je danas.

Kako se navodi, carinici su 30. oktobra pronašli pet Avganistanaca u hladnjači koja je bila isključena i hermetički zatvorena i u kojoj je situacija bila gotovo neizdrživa zbog nedostatka kiseonika.

"Sreća po ilegalce bila je da je snimak sa skenera jasno pokazao ljudske siluete, u suprotnom bi im do Belgije u takvim uslovima život zaista bio ugrožen", navodi se u saopštenju,prenosi Beta.

Vozač hladnjače turskih registarskih oznaka je, ne znajući, prevozio te ljude u tovaru tekstila namijenjenom belgijskom tržištu, a malo je poznato da se ova roba transportuje u furgon-kamionima ili hladnjačama kako bi bila zaštićena od vlage. 
 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.