Glavašević izručen BIH, Rus osumnjičen za pronevjeru uhapšen u Budvi
ilustracija

Glavašević izručen BIH, Rus osumnjičen za pronevjeru uhapšen u Budvi

Službenici Interpola Podgorica izručili su Bosni i Hercegovini Aleksandar Glavašević (25), državljanin Srbije i BIH, sa ciljem nastavka izdržavanja zatvorske kazne te uhapsili dva lica po međunarodnim potjernicama.

Glavašević (25) je presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina zbog krivičnog djela razbojnička krađa koja je počinjena u našoj državi, a koja presuda mu je priznata presudom Okružnog suda u Banja Luci, naveli su iz Uprave policije.

Kako je saopšteno, službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd, lišili slobode Miodraga Andrića (44) iz Republike Srbije.

"On se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", stoji u saopštenju.

Takođe, nakon dobijenih saznanja od službenika Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju NCB Interpol Podgorica, službenici Centra bezbjednosti Budva su locirali i lišili slobode S.I. (62) iz Ruske Federacije.

"On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera u velikom obimu. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je u svojstvu predsjedavajućeg odbora Kreditne banke „Troyka“, organizovao osnivanje fiktivnih kompanija nakon čega je sa svojim saučesnicima potpisivao ugovore o zajmu između banke „Troyka“ i osnovanih fiktivnih kompanija, koristeći lažna dokumenta na kojima su falsifikovali potpise i pečate, te su ta novčana sredstva banke prebacili na račune fiktivnih kompanija i prisvojili ih, čime su nanijeli štetu banci u iznosu 52.500.000 rubalja.", piše u policijskom saopštenju.

Za dva lica lišena slobode je, dodaje se, rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.