Džoni Dep snima film u Beogradu
Džoni Dep

Džoni Dep snima film u Beogradu

Holivudska zvijezda Džoni Dep glumiće slavnog ratnog fotografa Judžina Smita u predstojećem biografskom ostvarenju „Minamata“, a film će dijelom biti sniman i u Srbiji, piše „Varajeti“.

Produkcija filma o legendarnom fotografu, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamata koje je prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrike kompanije „Čiso“, započeće u Japanu, prije nego što se preseli u Srbiju u januaru.

Endru Levitas će režirati ostvarenje po scenariju Dejvida K. Keslera, po knjizi Judžina Smita i njegove supruge Ajlin Mioko Smit – Minamata: The Story of the Poisoning of a City, and of the People Who Chose to Carry the Burden of Courage, piše Rts.

Judžin Smit jedan je od najvećih fotografa u istoriji, poznat po izuzetnim foto-esejima, koji su obuhvatali brojne teme, od Drugog svjetskog rata, izvanrednim naporima klinike doktora Švajcera u Gabonu, preko serijala fotografija o Pitsburgu do razotkrivanja tragedija koja je zadesila japanski grad Minamoto.

Džoni Dep je već boravio u Srbiji. Poslednji put bio je gost festivala „Kustendorf“ 2010. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.