Japan: Pilot pijan htio da prevozi putnike
ilustracija

Japan: Pilot pijan htio da prevozi putnike

Kacutoši Jucukava, pilot u „Japan erlajnsu“, uhapšen je na aerodromu Hitrou nakon što je aparat za alko-test pokazao pozitivan rezultat.

Utvrđeno je da je imao 189 miligrama alkohola na 100 mililitara krvi, a dopuštena gornja granica iznosi 20 miligrama.

Japanski medijski javni servis NHK prenosi da je policiju na pilota uputio vozač autobusa za razvoz posade na aerodromu, nakon što mu je u dahu osjetio alkohol, prenosi RTS.

Trebalo je da leti kao prvi oficir na letu za Tokio, ali je 50 minuta prije polijetanja pao na alko-testu.

Polazak „boinga 777", u kojem je trebalo da bude, odložen je za 69 minuta.

U Engleskoj, Velsu i Sjevernoj Irskoj gornja granica za vozače automobila je 80 miligrama, dok je za pilote četiri puta manja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.